Gehaktballetjes met abrikozen en pistachenoten
Aan de slag
Maal in een keukenmachine het gehakt met de knoflook, de abrikozen, de pistachenoten en de komijn fijn. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Draai van het gehaktmengsel balletjes ter grootte van walnoten. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de gehaktballetjes in 8 minuten gaar en rondom bruin. Keer ze regelmatig. Rooster de shoarmabroodjes in de broodrooster goudbruin. Snijd ze open en vul ze met wat blaadjes sla, munt en de gehaktballetjes. Lekker met houmous, een dip van kikkererwten.
Gehaktballetjes met abrikozen en pistachenoten
null personen
590 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Maal in een keukenmachine het gehakt met de knoflook, de abrikozen, de pistachenoten en de komijn fijn. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Draai van het gehaktmengsel balletjes ter grootte van walnoten. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de gehaktballetjes in 8 minuten gaar en rondom bruin. Keer ze regelmatig. Rooster de shoarmabroodjes in de broodrooster goudbruin. Snijd ze open en vul ze met wat blaadjes sla, munt en de gehaktballetjes. Lekker met houmous, een dip van kikkererwten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g rundergehakt
1 teen knoflook
6 gedroogde abrikozen
1 zakje ongezouten pistachenoten
1 theelepel gemalen komijn
2 eetlepels olijfolie
4 shoarmabroodjes
½ zak rucola slamelange
0 blaadjes verse munt
Dit heb je nodig
keukenmachine