Sorbet van tomaat
bewaar
bewaar

Sorbet van tomaat

30 min. bereiden / 3 uur wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

Week de blaadjes gelatine 5 minuten in ruim koud water. Verwarm in een steelpan de balsamico azijn met de suiker tot de suiker is opgelost. Neem de pan van het vuur. Knijp de blaadjes gelatine uit en los ze al roerend op in de balsamicosiroop. Roer de balsamicosiroop door het tomatensap en breng op smaak met zout en (versgemalen) zwarte peper. Doe het mengsel over in een lage schaal. Zet het mengsel 1 uur in de vriezer, schep daarna de tomatenblokjes en het basilicum erdoor en laat dit nog minimaal 2 uur vriezen. Roer het, om ijskristallen te voorkomen, elk halfuur door. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak van de Parmezaanse kaas 8 cirkeltjes van elk 4-5 cm doorsnede op de met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in 10-12 minuten lichtbruin en laat ze op een rooster afkoelen. Schep in 8 glazen een bol tomatenijs en garneer elk glas met een parmezaankletskop.

algemeenMaak de parmezaankletskoppen een dag van tevoren en bewaar ze luchtdicht.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Sorbet van tomaat

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig