Gestoomde vis met doperwtjespuree
Aan de slag
Visfilets uit verpakking halen. Royaal bestrooien met knoflookzout. Op groot bord of schaal naast elkaar laten ontdooien. Aardappelen in grote pan met ruim koud water aan de kook brengen. Laag zetten en in 15-20 min. gaarkoken. Afgieten. Bieslook fijnknippen. Filets in stoompan leggen. Doperwtjes in laagje kokend water in 5-8 min. gaarkoken. Tegelijkertijd boven doperwtjes, vis in 8 min. met deksel op pan gaarstomen. Doperwtjes afgieten. Met staafmixer grof pureren. Op smaak brengen met wat knoflookzout, royaal peper, citroensap en 1 el olie. Gekookte aardappelen mengen met rest olie, peper, knoflookzout en bieslook. Filets en aardappelen op 4 borden leggen, doperwtenpuree erbij scheppen.
Gestoomde vis met doperwtjespuree
hoofdgerecht
null personen
444 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Visfilets uit verpakking halen. Royaal bestrooien met knoflookzout. Op groot bord of schaal naast elkaar laten ontdooien. Aardappelen in grote pan met ruim koud water aan de kook brengen. Laag zetten en in 15-20 min. gaarkoken. Afgieten. Bieslook fijnknippen. Filets in stoompan leggen. Doperwtjes in laagje kokend water in 5-8 min. gaarkoken. Tegelijkertijd boven doperwtjes, vis in 8 min. met deksel op pan gaarstomen. Doperwtjes afgieten. Met staafmixer grof pureren. Op smaak brengen met wat knoflookzout, royaal peper, citroensap en 1 el olie. Gekookte aardappelen mengen met rest olie, peper, knoflookzout en bieslook. Filets en aardappelen op 4 borden leggen, doperwtenpuree erbij scheppen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 pakje koolvisfilets
2 theelepels zeezout & knoflook
1 zak (tafel)aardappels
1 zakje verse bieslook
2 pakken doperwten
4 eetlepels citroensap
2 eetlepels (olijf)olie
Dit heb je nodig
stoompan
staafmixer