Maaltijdpindasoep met kokosgehaktballetjes
Aan de slag
Gehakt mengen met kokos en kruiden. Kleine balletjes vormen. Knoflook pellen en in dunne plakjes snijden. In grote pan olie verhitten en prei en knoflook 3 min. bakken. Geregeld omscheppen. Bouillon en gehaktballetjes toevoegen, aan de kook brengen en 5 min. laten koken. Pinda-satésaus toevoegen, al roerend verwarmen maar niet aan de kook laten komen. Met ketjap op smaak brengen. Soep in 4 diepe borden of kommen scheppen en bestrooien met taugé.
Maaltijdpindasoep met kokosgehaktballetjes
hoofdgerecht
null personen
823 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Gehakt mengen met kokos en kruiden. Kleine balletjes vormen. Knoflook pellen en in dunne plakjes snijden. In grote pan olie verhitten en prei en knoflook 3 min. bakken. Geregeld omscheppen. Bouillon en gehaktballetjes toevoegen, aan de kook brengen en 5 min. laten koken. Pinda-satésaus toevoegen, al roerend verwarmen maar niet aan de kook laten komen. Met ketjap op smaak brengen. Soep in 4 diepe borden of kommen scheppen en bestrooien met taugé.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 schaaltje half-om-halfgehakt
4 eetlepels gemalen kokos
1 zakje gehaktkruiden
2 teentjes knoflook
2 eetlepels zonnebloemolie
2 zakken gesneden prei
1 l vleesbouillon
2 zakjes pinda-satésaus
3 eetlepels ketjap
1 schaaltje taugé