Varkenslapjes met appel-zilveruitjesjus
Aan de slag
Aardappelen schillen, in vieren snijden en in ruime pan in laagje koud water met wat zout aan de kook brengen. Laag zetten en in 15-20 min. gaarkoken. In koekenpan helft boter verhitten, hierin varkenslapjes 3 min. per kant goudbruin bakken. Appelsap, uitgelekte zilveruitjes en juspoeder toevoegen. Aan de kook brengen en ca. 3 min. laten koken. Naar smaak zout en peper toevoegen. Laatste 10 min. snijbonen meekoken met aardappelen. Afgieten en fijnstampen met rest boter, melk en naar smaak zout en peper. Stamppot over 4 borden verdelen en varkenslapjes met saus erbij leggen.
Varkenslapjes met appel-zilveruitjesjus
hoofdgerecht
null personen
456 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Aardappelen schillen, in vieren snijden en in ruime pan in laagje koud water met wat zout aan de kook brengen. Laag zetten en in 15-20 min. gaarkoken. In koekenpan helft boter verhitten, hierin varkenslapjes 3 min. per kant goudbruin bakken. Appelsap, uitgelekte zilveruitjes en juspoeder toevoegen. Aan de kook brengen en ca. 3 min. laten koken. Naar smaak zout en peper toevoegen. Laatste 10 min. snijbonen meekoken met aardappelen. Afgieten en fijnstampen met rest boter, melk en naar smaak zout en peper. Stamppot over 4 borden verdelen en varkenslapjes met saus erbij leggen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 zak kruimige aardappels
25 g boter
4 varkenslappen
100 ml appelsap
1 potje zilveruitjes
1 zakje jus
2 doosjes snijbonen
100 ml melk