Witlofstamppot met varkenslapjes
Aan de slag
Aardappels schillen, in stukken snijden, wassen en in ca. 20 minuten met wat zout gaarkoken. Peterselie fijnhakken. Witlof schoonmaken en in reepjes snijden. Appels schillen en klokhuis verwijderen. Helft appel in blokjes en andere helft in dunne plakjes snijden. In wok olie verhitten en witlof ca. 4 min. roerbakken. In grillpan varkensfiletlapjes aan beide zijden 1 min. grillen. Melk enkele seconden in magnetron verwarmen. Aardappels afgieten en met halvarine en melk tot puree stampen. Witlof, peterselie en blokjes appel erdoor scheppen. Stamppot met zout en peper op smaak brengen. Met plakjes appel garneren en met varkenslapjes serveren.
Witlofstamppot met varkenslapjes
hoofdgerecht
null personen
490 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Aardappels schillen, in stukken snijden, wassen en in ca. 20 minuten met wat zout gaarkoken. Peterselie fijnhakken. Witlof schoonmaken en in reepjes snijden. Appels schillen en klokhuis verwijderen. Helft appel in blokjes en andere helft in dunne plakjes snijden. In wok olie verhitten en witlof ca. 4 min. roerbakken. In grillpan varkensfiletlapjes aan beide zijden 1 min. grillen. Melk enkele seconden in magnetron verwarmen. Aardappels afgieten en met halvarine en melk tot puree stampen. Witlof, peterselie en blokjes appel erdoor scheppen. Stamppot met zout en peper op smaak brengen. Met plakjes appel garneren en met varkenslapjes serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappels
½ zakje verse peterselie
750 g witlof
2 appels
2 eetlepels (olijf)olie
1 schaal varkensfiletlapjes à la minute
100 ml halfvolle melk
3 eetlepels halvarine
Dit heb je nodig
wok
grillpan of koekenpan
pureestamper