Pittige bloemkoolstamppot met tonijn
Aan de slag
Bloemkool schoonmaken, in kleine roosjes snijden. Aardappelen in grote pan in laagje water met zout aan de kook brengen. Na 5 min. bloemkool toevoegen en samen in nog ca. 10 min. gaarkoken. Rode pepers schoonmaken, zaadjes verwijderen en peper in zeer smalle reepjes snijden. Uien en knoflook schillen en fijnsnijden. In koekenpan olie verhitten en hierin rode peper en ui 3 min. bakken. Knoflook en kerriepoeder toevoegen en 1 min. meebakken. Tonijn in kleine stukjes verdelen. Bloemkool bij aardappelen doen, uimengsel toevoegen en samen grof stampen. Helft bieslook erboven knippen en met tonijn erdoor scheppen. Naar smaak zout en peper toevoegen. Goed doorwarmen. Stamppot over 4 borden verdelen. Rest bieslook erboven fijnknippen.
Pittige bloemkoolstamppot met tonijn
hoofdgerecht
null personen
458 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Bloemkool schoonmaken, in kleine roosjes snijden. Aardappelen in grote pan in laagje water met zout aan de kook brengen. Na 5 min. bloemkool toevoegen en samen in nog ca. 10 min. gaarkoken. Rode pepers schoonmaken, zaadjes verwijderen en peper in zeer smalle reepjes snijden. Uien en knoflook schillen en fijnsnijden. In koekenpan olie verhitten en hierin rode peper en ui 3 min. bakken. Knoflook en kerriepoeder toevoegen en 1 min. meebakken. Tonijn in kleine stukjes verdelen. Bloemkool bij aardappelen doen, uimengsel toevoegen en samen grof stampen. Helft bieslook erboven knippen en met tonijn erdoor scheppen. Naar smaak zout en peper toevoegen. Goed doorwarmen. Stamppot over 4 borden verdelen. Rest bieslook erboven fijnknippen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 grote bloemkool
1 zak aardappels
2 kleine rode pepers
2 uien
2 teentjes knoflook
4 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel kerriepoeder
3 zakjes tonijn
1 zakje verse bieslook