Kalkoen met walnotensaus en rijst
bewaar
bewaar

Kalkoen met walnotensaus en rijst

30 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

1 el olie en saffraan in kleine schaal mengen en paar min. laten staan. 1 el olie in diepe ruime pan verhitten en hierin wokgroenten 5 min. roerbakken. Rijst, helft saffraanolie en kaneel erdoor scheppen. 1 1/2 dl bouillon achterhouden en rest toevoegen aan rijst en al roerend aan de kook brengen. Vuur laag zetten en met deksel op pan in ca. 15 min. gaar laten worden. Zout en peper naar smaak toevoegen. Walnoten ondertussen fijnhakken. In steelpannetje 1 el olie verhitten en hierin ui 3 min. zachtjes bakken. Rest saffraanolie, walnoten, appelstroop en achtergehouden bouillon toevoegen, aan de kook brengen en 5 min. op hoog vuur laten koken. Kalkoen met zout en peper naar smaak bestrooien. In ruime koekenpan 1 el olie verhitten en hierin kalkoen om en om zachtjes bruinbakken. Walnotensaus toevoegen en nog 2 min. laten pruttelen. Kalkoen en rijst over 4 borden verdelen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kalkoen met walnotensaus en rijst

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig