Kalkoen met Griekse salade en tzatziki
Aan de slag
Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Kalkoen met zout en peper bestrooien. Komkommer wassen en halveren. Helft van komkommer fijnraspen, in vergiet leggen en met zout bestrooien. Ui pellen en in ringen snijden. Tomaten wassen en in partjes snijden. Rest van komkommer in plakjes snijden. Ui, tomaat en komkommer mengen, met zout en peper bestrooien en met 3 el olijfolie overgieten. Kaas over salade verkruimelen. Vocht uit komkommerrasp drukken. Komkommer mengen met yoghurt en 1 el olie. Knoflook boven saus uitpersen en saus met peper, zout en 1 tl munt op smaak brengen. Saus met rest van munt bestrooien. In koekenpan rest van olijfolie verhitten en kalkoen in 3 min. aan beide zijden bruinbakken. Kalkoen met tzatziki, rijst en salade serveren.
Kalkoen met Griekse salade en tzatziki
hoofdgerecht
null personen
835 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Kalkoen met zout en peper bestrooien. Komkommer wassen en halveren. Helft van komkommer fijnraspen, in vergiet leggen en met zout bestrooien. Ui pellen en in ringen snijden. Tomaten wassen en in partjes snijden. Rest van komkommer in plakjes snijden. Ui, tomaat en komkommer mengen, met zout en peper bestrooien en met 3 el olijfolie overgieten. Kaas over salade verkruimelen. Vocht uit komkommerrasp drukken. Komkommer mengen met yoghurt en 1 el olie. Knoflook boven saus uitpersen en saus met peper, zout en 1 tl munt op smaak brengen. Saus met rest van munt bestrooien. In koekenpan rest van olijfolie verhitten en kalkoen in 3 min. aan beide zijden bruinbakken. Kalkoen met tzatziki, rijst en salade serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g snelkookrijst
1 schaaltje kalkoenfilet à la minute
1 komkommer
1 ui
300 g tomaten
6 el olijfolie
150 g witte kaas
200 ml Griekse yoghurt
2 tl gedroogde munt
2 teentjes knoflook