Kaasflensjes met maïs, sla en ham
Aan de slag
In een ruime schaal bloem, met 1 tl zout, 1/2 tl peper, paprikapoeder, ei en helft van melk roeren tot dik beslag. Rest melk en 1 dl water beetje bij beetje toevoegen. Kaas erdoor roeren. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Maïskorrels laten uitlekken. Sla schoonmaken en in reepjes snijden. In ruime schaal uitjes, maïs, reepjes sla, ham en 1/2 tl peper mengen. In 2 koekenpannen elk 1/2 tl olie verhitten, sauslepel beslag in elke pan scheppen, beslag over bodem laten lopen zodat bodem bedekt is. Flensjes aan beide kanten bruinbakken. Op bord laten glijden en afgedekt warm houden. Rest flensjes bakken (ca. 12). Op elk flensje slablad leggen, paar lepels van maïsmengsel erop scheppen en 1 el dressing erover scheppen. Flensjes oprollen of dubbelvouwen.
Kaasflensjes met maïs, sla en ham
hoofdgerecht
null personen
778 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
In een ruime schaal bloem, met 1 tl zout, 1/2 tl peper, paprikapoeder, ei en helft van melk roeren tot dik beslag. Rest melk en 1 dl water beetje bij beetje toevoegen. Kaas erdoor roeren. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Maïskorrels laten uitlekken. Sla schoonmaken en in reepjes snijden. In ruime schaal uitjes, maïs, reepjes sla, ham en 1/2 tl peper mengen. In 2 koekenpannen elk 1/2 tl olie verhitten, sauslepel beslag in elke pan scheppen, beslag over bodem laten lopen zodat bodem bedekt is. Flensjes aan beide kanten bruinbakken. Op bord laten glijden en afgedekt warm houden. Rest flensjes bakken (ca. 12). Op elk flensje slablad leggen, paar lepels van maïsmengsel erop scheppen en 1 el dressing erover scheppen. Flensjes oprollen of dubbelvouwen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g bloem
1 theelepel paprikapoeder
1 ei
400 ml melk
1 zakje jonge kaas
1 zakje bosuitjes
1 blikje maïskorrels
1 krop sla
1 bakje hamblokjes
2 eetlepels (zonnebloem)olie
½ fles yoghurtdressing