Rijstschotel met spekreepjes
Aan de slag
Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Spekreepjes in droge koekenpan knapperig bakken. Uit pan scheppen en op keukenpapier laten uitlekken. Paprika schoonmaken en in repen snijden. Van olie, azijn, zout en peper dressing kloppen. Spinazie over vier borden verdelen en met dressing besprenkelen. Tomaten met helft van paprika en spekreepjes door rijst scheppen. Met peper op smaak brengen. Rijstsalade verdelen over de borden met spinazie. Rest van paprika erop leggen en met rest van spek bestrooien.
Rijstschotel met spekreepjes
hoofdgerecht
null personen
740 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Spekreepjes in droge koekenpan knapperig bakken. Uit pan scheppen en op keukenpapier laten uitlekken. Paprika schoonmaken en in repen snijden. Van olie, azijn, zout en peper dressing kloppen. Spinazie over vier borden verdelen en met dressing besprenkelen. Tomaten met helft van paprika en spekreepjes door rijst scheppen. Met peper op smaak brengen. Rijstsalade verdelen over de borden met spinazie. Rest van paprika erop leggen en met rest van spek bestrooien.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g Surinaamse rijst
2 pakjes spekreepjes
1 rode paprika
4 eetlepels olijfolie extra vierge
2 eetlepels natuurazijn wit
1 zak verse spinazie
1 blik gepelde tomaten
Dit heb je nodig
keukpapier