Nigeriaanse suya
bewaar
bewaar

Nigeriaanse suya

30 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Laat de satéstokjes circa 30 minuten weken in koud water, zodat ze niet verbranden op de barbecue of in de grillpan. Stamp de knoflook in de vijzel fijn met de gember en de pinda's en meng de cayennepeper en de paprikapoeder erdoor (of maal het geheel in de keukenmachine fijn), breng met zout op smaak. Smeer de blokjes kip rondom in met dit mengsel en laat de smaken minimaal 15 minuten intrekken. Rijg de kip aan de satéstokjes. Verhit de grillpan of de barbecue. Bestrijk de kip dun met de olie en gril de suya in 6-8 minuten op hoog vuur rondom gaar. Serveer het vlees met de uiringen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Nigeriaanse suya

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig