Zalm op een bedje van peultjes, komkommer en radijsjes
Aan de slag
Kook de peultjes in ruim kokend water in 3-4 min. beetgaar. Halveer ondertussen de komkommer, schraap de zaadjes eruit en snijd de helften in kleine blokjes. Spoel de peultjes in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken. Meng ze in een kom met de komkommer, 3/4 van de koriander, de radijs, 1 el limoensap, 2 el olie en (versgemalen) zwarte peper naar smaak. Snijd de zalmfilet in vieren en wrijf de stukken in met peper en een mespunt zout. Verwarm de rest van de olie in een koekenpan en bak de zalmfilets op zacht vuur in 4-6 min. gaar. Keer ze halverwege en besprenkel met de rest van het limoensap. Schep de peultjes en de komkommer op 4 borden en leg de zalmfilets erop. Schenk het bakvocht erover en bestrooi het gerecht met de rest van de koriander.
Zalm op een bedje van peultjes, komkommer en radijsjes
hoofdgerecht
null personen
405 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de peultjes in ruim kokend water in 3-4 min. beetgaar. Halveer ondertussen de komkommer, schraap de zaadjes eruit en snijd de helften in kleine blokjes. Spoel de peultjes in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken. Meng ze in een kom met de komkommer, 3/4 van de koriander, de radijs, 1 el limoensap, 2 el olie en (versgemalen) zwarte peper naar smaak. Snijd de zalmfilet in vieren en wrijf de stukken in met peper en een mespunt zout. Verwarm de rest van de olie in een koekenpan en bak de zalmfilets op zacht vuur in 4-6 min. gaar. Keer ze halverwege en besprenkel met de rest van het limoensap. Schep de peultjes en de komkommer op 4 borden en leg de zalmfilets erop. Schenk het bakvocht erover en bestrooi het gerecht met de rest van de koriander.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 schaaltje peultjes
½ komkommer
1 bakje verse koriander
8 radijsjes
0 limoen
4 el roerbakolie
0 verse zalmfilet