Tortilla met gegrilde kip en paprika
Ook kids smullen ervan! Mits je de rode peper weglaat als ze mee-eten.
Aan de slag
Snijd de kip in smalle repen. Meng in een kom 2 el citroensap met de olie en marineer hierin de kip 15 minuten. Kruis de tomaten in en dompel ze 1 minuut in kokend water. Verwijder de velletjes en zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Snijd de peper in de lengte open. Verwijder de zaadjes en hak daarna fijn. Schil de avocado's, verwijder de pitten en snijd ze in blokjes. Snijd de ui fijn. Snijd de koriander grof. Prak in een lage schaal met een vork of pureestamper de avocado fijn met de tomaat, rode peper, ui en de rest van het citroensap. Breng de guacamole op smaak met zout en peper. Roer de helft van de koriander erdoor en zet apart.
Snijd de paprika in repen. Verhit de grillpan, rooster de paprika 1-2 minuten en schep hem in een schaal. Gril de kipreepjes 2-3 minuten per kant goudbruin en gaar. Schep ze bij de paprika en meng met de rest van de koriander.
Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwarm de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking en verdeel het kipmengsel erover. Rol ze op en serveer met de guacamole.
Tortilla met gegrilde kip en paprika
Ook kids smullen ervan! Mits je de rode peper weglaat als ze mee-eten.
hoofdgerecht
null personen
565 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de kip in smalle repen. Meng in een kom 2 el citroensap met de olie en marineer hierin de kip 15 minuten. Kruis de tomaten in en dompel ze 1 minuut in kokend water. Verwijder de velletjes en zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Snijd de peper in de lengte open. Verwijder de zaadjes en hak daarna fijn. Schil de avocado's, verwijder de pitten en snijd ze in blokjes. Snijd de ui fijn. Snijd de koriander grof. Prak in een lage schaal met een vork of pureestamper de avocado fijn met de tomaat, rode peper, ui en de rest van het citroensap. Breng de guacamole op smaak met zout en peper. Roer de helft van de koriander erdoor en zet apart.
Snijd de paprika in repen. Verhit de grillpan, rooster de paprika 1-2 minuten en schep hem in een schaal. Gril de kipreepjes 2-3 minuten per kant goudbruin en gaar. Schep ze bij de paprika en meng met de rest van de koriander.
Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwarm de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking en verdeel het kipmengsel erover. Rol ze op en serveer met de guacamole.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g kipfilet
3 el citroensap
1 el traditionele olijfolie
2 tomaten
1 rode peper
2 rijpe avocado's
1 ui
15 g verse koriander
3 rode paprika's
4 bloemtortilla's
Dit heb je nodig
grillpan