Mosterdblad met witlof, aardbeien en spekjes
Aan de slag
Bak de spekreepjes in een koekenpan zachtjes bruin en knapperig. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Haal de blaadjes witlof los en snijd ze in grove stukken. Was de aardbeien, halveer ze en verwijder de kroontjes. Klop in een schaal een dressing van de azijn, olijfolie en mosterd. Roer er eventueel wat van het spekvet door en breng de dressing op smaak met zout en peper. Schep de slamelange, witlof, aardbeien en spekreepjes luchtig door de dressing. Lekker bij geroosterd vlees.
Mosterdblad met witlof, aardbeien en spekjes
bijgerecht
null personen
200 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Bak de spekreepjes in een koekenpan zachtjes bruin en knapperig. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Haal de blaadjes witlof los en snijd ze in grove stukken. Was de aardbeien, halveer ze en verwijder de kroontjes. Klop in een schaal een dressing van de azijn, olijfolie en mosterd. Roer er eventueel wat van het spekvet door en breng de dressing op smaak met zout en peper. Schep de slamelange, witlof, aardbeien en spekreepjes luchtig door de dressing. Lekker bij geroosterd vlees.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g spekreepjes
2 struikjes witlof
250 g aardbeien
1 eetlepel witte wijnazijn
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel mosterd
1 zak slamelange