Mortadellasandwiches
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de paprika's 15-20 minuten middenin de oven, tot het buitenste vel bruinverbrand is. Leg de paprika's in een met vershoudfolie afgedekte kom en laat ze 5 minuten staan (zo laat het verbrande vel makkelijker los). Verwijder het zwarte vel en de zaadlijsten van de paprika's en snijd ze in grove repen. Schep de repen paprika om met olijfolie en zeezout. Breng op smaak met (versgemalen) peper. Verdeel de paprika over drie sneetjes maïsbrood, leg er de plakjes mortadella op en leg de andere sneetjes maïsbrood erop. Snijd de mortadella-sandwiches schuin doormidden en herhaal dit.
Mortadellasandwiches
null personen
170 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de paprika's 15-20 minuten middenin de oven, tot het buitenste vel bruinverbrand is. Leg de paprika's in een met vershoudfolie afgedekte kom en laat ze 5 minuten staan (zo laat het verbrande vel makkelijker los). Verwijder het zwarte vel en de zaadlijsten van de paprika's en snijd ze in grove repen. Schep de repen paprika om met olijfolie en zeezout. Breng op smaak met (versgemalen) peper. Verdeel de paprika over drie sneetjes maïsbrood, leg er de plakjes mortadella op en leg de andere sneetjes maïsbrood erop. Snijd de mortadella-sandwiches schuin doormidden en herhaal dit.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rode paprika
1 gele paprika
1 eetlepel olijfolie extra vierge
½ theelepel grof zeezout
6 sneetjes maïsbrood
1 pakje mortadella (vleeswaren)
Dit heb je nodig
plasticfolie