Pasta met saus van groene groenten
Met volkorenpenne: een bron van vezels, dus lekker verantwoord.
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg de laatste 2 min. de helft van de erwten toe. Giet de pasta en de erwten samen af.
Snijd de courgette in blokjes en de knoflook fijn. Snijd de peterselie fijn. Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de courgette en de knoflook 4-5 min. Breng op smaak met peper. Voeg de rest van de erwten toe en laat deze al omscheppend in 4-5 min. ontdooien.
Voeg de zuivelspread toe en pureer het geheel met de staafmixer. Breng op smaak met peper. Verdeel de pasta met de erwten over de borden en schenk de groene-groentensaus erover. Bestrooi met de kaas, peterselie en pijnboompitten en serveer direct.
Pasta met saus van groene groenten
Met volkorenpenne: een bron van vezels, dus lekker verantwoord.
hoofdgerecht
null personen
580 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg de laatste 2 min. de helft van de erwten toe. Giet de pasta en de erwten samen af.
Snijd de courgette in blokjes en de knoflook fijn. Snijd de peterselie fijn. Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de courgette en de knoflook 4-5 min. Breng op smaak met peper. Voeg de rest van de erwten toe en laat deze al omscheppend in 4-5 min. ontdooien.
Voeg de zuivelspread toe en pureer het geheel met de staafmixer. Breng op smaak met peper. Verdeel de pasta met de erwten over de borden en schenk de groene-groentensaus erover. Bestrooi met de kaas, peterselie en pijnboompitten en serveer direct.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g volkorenpenne
150 g diepvries tuinerwten
½ courgette
½ teen knoflook
8 g verse peterselie
2 el (olijf)olie
50 g zuivelspread naturel
30 g geraspte kaas 30+
½ el geroosterde pijnboompitten
Dit heb je nodig
staafmixer