Spruitjes en lamsvlees in rode wijn
Aan de slag
Verhit in een wok 1 eetlepel olie en de boter en fruit hierin de sjalotten en knoflook glazig. Voeg het vlees toe en bak dit bruin. Schenk via de zijkant de wijn er langzaam bij (het vlees mag niet 'schrikken' van de wijn) en laat het vlees 1-2 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep het vlees uit de pan en bewaar het onder aluminiumfolie.
Voeg de spruitjes en de kaas toe aan de wijnsaus. Laat de kaas in de wijnsaus smelten en kook de spruitjes in 5-10 minuten al omscheppend beetgaar terwijl de saus indikt. Neem de beetgare spruitjes uit de wok en stoof in het laatste wijnvocht de oesterzwammen bruin. Voeg eventueel nog wat boter toe en roer de spruitjes en het vlees erdoor. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper en serveer direct. Lekker met gekookte aardappels.
Spruitjes en lamsvlees in rode wijn
hoofdgerecht
null personen
355 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit in een wok 1 eetlepel olie en de boter en fruit hierin de sjalotten en knoflook glazig. Voeg het vlees toe en bak dit bruin. Schenk via de zijkant de wijn er langzaam bij (het vlees mag niet 'schrikken' van de wijn) en laat het vlees 1-2 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep het vlees uit de pan en bewaar het onder aluminiumfolie.
Voeg de spruitjes en de kaas toe aan de wijnsaus. Laat de kaas in de wijnsaus smelten en kook de spruitjes in 5-10 minuten al omscheppend beetgaar terwijl de saus indikt. Neem de beetgare spruitjes uit de wok en stoof in het laatste wijnvocht de oesterzwammen bruin. Voeg eventueel nog wat boter toe en roer de spruitjes en het vlees erdoor. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper en serveer direct. Lekker met gekookte aardappels.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
10 g boter
3 sjalotten
1 teentje knoflook
3 bakjes lamslapjes
250 ml rode wijn
500 g spruitjes
50 g blauwaderkaas
150 g oesterzwammen
Dit heb je nodig
wok
aluminiumfolie