Zalmfilet met broccoli en tagliatelle van Arlette Swartjes
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 60-70 °C. Kook 2 eieren 4-5 minuten, laat ze onder water schrikken en pel ze. Kook in een klein pannetje de wijn met 1 gesnipperd uitje, 1 heel teentje knoflook, het laurierblad, de azijn, mosterd, 1/2 bouillonblokje en 2 eetlepels room in tot er ca. 75 ml vocht over is. Zeef het vocht boven een schone pan. Klop vlak voor het serveren de boter klontje voor klontje door de saus. Kook de broccoli 4-5 minuten in water met zout. Pureer de uitgelekte broccoli met ca. 50 ml slagroom en naar smaak nootmuskaat, peper en zout in de keukenmachine. Bestrooi ze met zout, bestrijk ze met olijfolie en strooi de citroenrasp erover. Zet de zalm ca. 15 minuten in de oven tot de bovenkant glazig is. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en bak hierin de knoflookplakjes heel lichtbruin. Meng de uitgelekte pasta erdoor en breng op smaak met zout en peper. Verhit intussen in wok 2 eetlepels olie. Fruit hierin het andere uitje en bak 1 teen hele knoflook heel even. Roerbak de spinazie heel kort. Verhit de frituurolie tot ca. 170 °C. Wentel de eieren achtereenvolgens door bloem, losgeklopt ei en paneermeel. Frituur de eieren in 3 minuten krokant. Schep op vier borden een bolletje broccolimousse en een flinke lepel spinazie. Leg de zalm tegen de spinazie aan en schep er een beetje tagliatelle naast. Halveer de eieren en leg ze op de zalm. Klop de saus schuimig en lepel dit om het gerecht.
Zalmfilet met broccoli en tagliatelle van Arlette Swartjes
hoofdgerecht
null personen
1060 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 60-70 °C. Kook 2 eieren 4-5 minuten, laat ze onder water schrikken en pel ze. Kook in een klein pannetje de wijn met 1 gesnipperd uitje, 1 heel teentje knoflook, het laurierblad, de azijn, mosterd, 1/2 bouillonblokje en 2 eetlepels room in tot er ca. 75 ml vocht over is. Zeef het vocht boven een schone pan. Klop vlak voor het serveren de boter klontje voor klontje door de saus. Kook de broccoli 4-5 minuten in water met zout. Pureer de uitgelekte broccoli met ca. 50 ml slagroom en naar smaak nootmuskaat, peper en zout in de keukenmachine. Bestrooi ze met zout, bestrijk ze met olijfolie en strooi de citroenrasp erover. Zet de zalm ca. 15 minuten in de oven tot de bovenkant glazig is. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en bak hierin de knoflookplakjes heel lichtbruin. Meng de uitgelekte pasta erdoor en breng op smaak met zout en peper. Verhit intussen in wok 2 eetlepels olie. Fruit hierin het andere uitje en bak 1 teen hele knoflook heel even. Roerbak de spinazie heel kort. Verhit de frituurolie tot ca. 170 °C. Wentel de eieren achtereenvolgens door bloem, losgeklopt ei en paneermeel. Frituur de eieren in 3 minuten krokant. Schep op vier borden een bolletje broccolimousse en een flinke lepel spinazie. Leg de zalm tegen de spinazie aan en schep er een beetje tagliatelle naast. Halveer de eieren en leg ze op de zalm. Klop de saus schuimig en lepel dit om het gerecht.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 middelgrote eieren
150 ml witte wijn
2 uien
6 tenen knoflook
1 gedroogde laurierblaadjes
1 witte wijnazijn
½ visbouillon van tablet
150 ml verse slagroom
1 el Zaanse mosterd
125 g ongezouten roomboter
1 zakje koelverse broccoli
1 mespunt gedroogde nootmuskaat
1 citroen
300 g zalmfilet
250 g tagliatelle
5 el traditionele olijfolie
300 g verse spinazie
2 el tarwebloem
2 el paneermeel
Dit heb je nodig
keukenmachine
wok
frituurpan