Romige risotto met wortel en gorgonzola
Aan de slag
Uien pellen en snipperen. In braadpan helft van olie verhitten. Helft ui 1 min. bakken. Rijst 1 min. meebakken tot korrels glanzen. Zout en peper toevoegen en beetje bij beetje 1200 ml water toevoegen. Peen schoonmaken en in plakken snijden. In grote koekenpan rest van olie verhitten. Rest van ui met wortel 4 min. bakken. Pan afdekken en wortel in ca. 15 min. beetgaar stoven. Gorgonzola in stukken snijden. Peterselie fijnknippen. Room culinair en helft peterselie door risotto scheppen. Gorgonzola over peen verdelen en beetje laten smelten. Risotto over vier borden verdelen en bestrooien met rest peterselie. Wortel er voorzichtig naast scheppen.
Romige risotto met wortel en gorgonzola
hoofdgerecht
null personen
835 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Uien pellen en snipperen. In braadpan helft van olie verhitten. Helft ui 1 min. bakken. Rijst 1 min. meebakken tot korrels glanzen. Zout en peper toevoegen en beetje bij beetje 1200 ml water toevoegen. Peen schoonmaken en in plakken snijden. In grote koekenpan rest van olie verhitten. Rest van ui met wortel 4 min. bakken. Pan afdekken en wortel in ca. 15 min. beetgaar stoven. Gorgonzola in stukken snijden. Peterselie fijnknippen. Room culinair en helft peterselie door risotto scheppen. Gorgonzola over peen verdelen en beetje laten smelten. Risotto over vier borden verdelen en bestrooien met rest peterselie. Wortel er voorzichtig naast scheppen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 uien
6 eetlepels olijfolie
400 g risottorijst
800 g winterpeen
180 g gorgonzola
1 zakje verse peterselie
1 pakje room culinair