Risottotomaatjes
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd van elke tomaat het kapje af en hol 'm uit. Verhit de olie en fruit de sjalot hierin. Voeg de risottorijst en dragon toe en bak het geheel al omscheppend 2-3 minuten. Zet de uitgeholde tomaten dicht tegen elkaar aan in een ingevette ovenschaal en vul ze met de rijst. Lepel de fond op de tomaten (er mag ook fond tussen de tomaten) en verdeel de kaas erover. Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat de tomaten in 30 minuten gaar worden.
Risottotomaatjes
bijgerecht
null personen
245 kcal
10 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd van elke tomaat het kapje af en hol 'm uit. Verhit de olie en fruit de sjalot hierin. Voeg de risottorijst en dragon toe en bak het geheel al omscheppend 2-3 minuten. Zet de uitgeholde tomaten dicht tegen elkaar aan in een ingevette ovenschaal en vul ze met de rijst. Lepel de fond op de tomaten (er mag ook fond tussen de tomaten) en verdeel de kaas erover. Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat de tomaten in 30 minuten gaar worden.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 x 6 middelgrote tomaten
2 eetlepels olijfolie
2 sjalotten
200 g risottorijst
2 theelepels gedroogde dragon
1 pot gevogeltefond
150 g pittige kaas
Dit heb je nodig
ovenschaal ca. 20 x 30 cm
aluminiumfolie