Kabeljauwtimbaaltjes met saffraansaus
Aan de slag
In steelpan sjalotsnippers met wijn en fond in 15 min. tot helft inkoken. Kabeljauw met citroensap, ei, dragon, 2 el slagroom en zout en peper tot gladde massa pureren. Vormpjes hiermee vullen, in plasticfolie wikkelen en in diepvries zetten. Ingekookte vloeistof zeven, saffraan en slagroom erdoor roeren en saus opnieuw tot helft inkoken. Op smaak brengen met zout en peper. Saus laten afkoelen en in diepvriesdoos invriezen.
Vis en saus tijdig uit diepvries nemen en (in koelkast) laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 175 °C. Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Plasticfolie rond vormpjes verwijderen, bovenkant afdekken met aluminiumfolie. Vormpjes in braadslede of ovenschaal zetten en zoveel kokend water bijschenken dat vormpjes voor driekwart onder staan. Vis in oven in ca. 15 min. gaar en stevig laten worden. Intussen saus zachtjes opwarmen. In andere pan mosselen in aanhangend vocht zachtjes opwarmen. Boter snel door saus kloppen. Vocht uit vormpjes gieten en op elk vormpje een bord leggen. Samen keren en timbaaltjes uit vormpjes laten glijden. Saus rond vis scheppen en gerecht garneren met mosselen en tomatenblokjes.
Kabeljauwtimbaaltjes met saffraansaus
voorgerecht
null personen
375 kcal
60 min. bereiden
Aan de slag
In steelpan sjalotsnippers met wijn en fond in 15 min. tot helft inkoken. Kabeljauw met citroensap, ei, dragon, 2 el slagroom en zout en peper tot gladde massa pureren. Vormpjes hiermee vullen, in plasticfolie wikkelen en in diepvries zetten. Ingekookte vloeistof zeven, saffraan en slagroom erdoor roeren en saus opnieuw tot helft inkoken. Op smaak brengen met zout en peper. Saus laten afkoelen en in diepvriesdoos invriezen.
Vis en saus tijdig uit diepvries nemen en (in koelkast) laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 175 °C. Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Plasticfolie rond vormpjes verwijderen, bovenkant afdekken met aluminiumfolie. Vormpjes in braadslede of ovenschaal zetten en zoveel kokend water bijschenken dat vormpjes voor driekwart onder staan. Vis in oven in ca. 15 min. gaar en stevig laten worden. Intussen saus zachtjes opwarmen. In andere pan mosselen in aanhangend vocht zachtjes opwarmen. Boter snel door saus kloppen. Vocht uit vormpjes gieten en op elk vormpje een bord leggen. Samen keren en timbaaltjes uit vormpjes laten glijden. Saus rond vis scheppen en gerecht garneren met mosselen en tomatenblokjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 sjalotten
200 ml droge witte wijn
½ potje vis- of gevogeltefond
2 maal 200 g verse kabeljauwfilet
1 eetlepel citroensap
1 ei
½ eetlepel gedroogde dragon
200 ml slagroom
1 envelopje saffraan
1 bakje mosselen
2 tomaten
25 g ijskoude boter
Dit heb je nodig
keukenmachine
plasticfolie
aluminiumfolie
soufflévormpjes (inhoud 150 ml), ingevet