Ossenhaas met citrussalade
bewaar
bewaar

Ossenhaas met citrussalade

30 min. bereiden

13 ingrediënten

Aan de slag

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan met antiaanbaklaag en laat ze afkoelen. Marineer de rode uienringen in het citroensap. Schil de sinaasappels en de grapefruits zodat al het wit eraf is. Snijd met een scherp mes de witte vliesjes tussen het vruchtvlees uit en probeer het vrijkomende vocht zo veel mogelijk op te vangen. Klop van het vrijgekomen sap en 4 el olie een dressing, breng op smaak met zout en peper. Schep de dressing om met de spinazie. Verdeel de rode ui, de partjes sinaasappel en grapefruit en de pijnboompitten erover. Verhit 2 el olie in een grote koekenpan en bak de gewone uien op middelhoog vuur tot ze lichtbruin kleuren. Voeg de champignons toe en bak ze 5 min. mee. Schep de uien en de champignons met een schuimspaan uit de pan. Verhit de achtergebleven olie in de pan met de laatste lepel olie. Bak hierin op hoog vuur de stukken ossenhaas met drie tegelijk in 2-3 min. per kant bruin. Laat het vlees even rusten. Roer de crème fraîche en de cognac door het resterende bakvet. Kook deze saus even door. Schep nu de uien en de champignons door de saus en laat goed doorwarmen. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met verse peterselie. Serveer de saus en de salade apart.

algemeenFamilierecept Allerhande 13 2006. De zusjes Jodie en Tara van Oyen koken en eten elke twee maanden met veertien familieleden. Vijf jaar geleden werd de basis gelegd voor een nieuwe familietraditie: de familiekookclub. Tijdens het eerste familiediner stond er ossenhaas met citrussalade op het menu. Een combinatie die zo goed werd ontvangen, dat de twee zussen 'm in kleiner familieverband al een paar keer met kerst hebben geserveerd. Jodie: 'Ossenhaas is natuurlijk een heel feestelijk stukje vlees. De salade met sinaasappel, grapefruit en spinazie is anders dan anders én smaakt heerlijk fris bij het vlees. De kneep zit 'm in de dressing van het verse vruchtensap met olie. Heel eenvoudig zet je iets echt bijzonders op tafel.'

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Ossenhaas met citrussalade

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig