Kabeljauw met tomaat en geitenkaas van Arlette Swartjes
Aan de slag
Schil ca. 600 g aardappels en snijd ze in stukjes. Maak de knolselderij schoon en snijd hem in stukjes. Kook de aardappel- met de knolselderijstukjes in water met zout in 15-20 minuten gaar.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Spreid de plakken rauwe ham uit op een plank en beleg ze met blaadjes spinazie..
Schenk ca. 100 ml gezeefde tomaten op een bord, voeg de helft van de geitenkaas en wat peper toe en prak alles door elkaar.
Snijd de kabeljauw in 4 gelijke stukken. Bestrijk ze met het tomatenkaasmengsel en leg ze op de ham. Rol de ham met de vis op.
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de vispakketjes rondom lichtbruin. Leg ze op aluminiumfolie en bak ze nog ca. 7 minuten in de oven.
Verhit 1 eetlepel olie in een pannetje en bak hierin de plakjes knoflook lichtbruin. Voeg de balsamicoazijn en de suiker toe en laat dit ca. 5 minuten inkoken. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm in een pan de slagroom met naar smaak nootmuskaat. Giet de aardappels met de knolselderij af en wrijf ze boven de room door een zeef. Roer de puree luchtig en breng op smaak met zout en peper.
Meng in een schaal de rest van de spinazie met de ingekookte azijn, pijnboompitten en de rest van de geitenkaas.
Snijd de visrolletjes schuin door en leg ze elk op een bord. Schep daarnaast wat van de spinaziesalade en een flinke eetlepel van de aardappel-knolselderijpuree. Garneer eventueel met sprietjes bieslook.
Kabeljauw met tomaat en geitenkaas van Arlette Swartjes
hoofdgerecht
null personen
620 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Schil ca. 600 g aardappels en snijd ze in stukjes. Maak de knolselderij schoon en snijd hem in stukjes. Kook de aardappel- met de knolselderijstukjes in water met zout in 15-20 minuten gaar.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Spreid de plakken rauwe ham uit op een plank en beleg ze met blaadjes spinazie..
Schenk ca. 100 ml gezeefde tomaten op een bord, voeg de helft van de geitenkaas en wat peper toe en prak alles door elkaar.
Snijd de kabeljauw in 4 gelijke stukken. Bestrijk ze met het tomatenkaasmengsel en leg ze op de ham. Rol de ham met de vis op.
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de vispakketjes rondom lichtbruin. Leg ze op aluminiumfolie en bak ze nog ca. 7 minuten in de oven.
Verhit 1 eetlepel olie in een pannetje en bak hierin de plakjes knoflook lichtbruin. Voeg de balsamicoazijn en de suiker toe en laat dit ca. 5 minuten inkoken. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm in een pan de slagroom met naar smaak nootmuskaat. Giet de aardappels met de knolselderij af en wrijf ze boven de room door een zeef. Roer de puree luchtig en breng op smaak met zout en peper.
Meng in een schaal de rest van de spinazie met de ingekookte azijn, pijnboompitten en de rest van de geitenkaas.
Snijd de visrolletjes schuin door en leg ze elk op een bord. Schep daarnaast wat van de spinaziesalade en een flinke eetlepel van de aardappel-knolselderijpuree. Garneer eventueel met sprietjes bieslook.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g aardappels
1 kleine knolselderij
4 grote plakken rauwe ham
1 zak verse spinazie
100 ml gezeefde tomaten
200 g zachte geitenkaas
400 g kabeljauwfilet
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
6 eetlepels balsamicoazijn
3 eetlepels suiker
100 ml slagroom
0 nootmuskaat
2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
0 evt. sprietjes bieslook
Dit heb je nodig
aluminiumfolie
metalen zeef