Mandarijnenmuffins
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Boen 1 mandarijn schoon en rasp de oranje schil. Pers de mandarijnen uit en meet 200 ml sap af.
Roer in een kom het bakmeel, de muesli en basterdsuiker door elkaar. Roer 3 el marmelade, de eieren, boter en het sap en rasp in een andere kom door elkaar. Schep het mandarijnenmengsel snel door het meelmengsel.
Schep de holtes van de muffinvorm vol met beslag. Bak de muffins in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin. Neem uit de oven en bestrijk ze meteen met de rest van de marmelade. Laat de muffins afkoelen.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Mandarijnenmuffins
nagerecht
null porties
250 kcal
25 min. bereiden
55 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Boen 1 mandarijn schoon en rasp de oranje schil. Pers de mandarijnen uit en meet 200 ml sap af.
Roer in een kom het bakmeel, de muesli en basterdsuiker door elkaar. Roer 3 el marmelade, de eieren, boter en het sap en rasp in een andere kom door elkaar. Schep het mandarijnenmengsel snel door het meelmengsel.
Schep de holtes van de muffinvorm vol met beslag. Bak de muffins in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin. Neem uit de oven en bestrijk ze meteen met de rest van de marmelade. Laat de muffins afkoelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
7 grote mandarijnen
300 g zelfrijzend bakmeel
100 g krokante muesli
100 g witte basterdsuiker
5 el sinaasappelmarmelade
2 eieren
100 g boter
Dit heb je nodig
muffinvorm met 12 holtes, ingevet