Pittige erwtensoep met spekreepjes
Aan de slag
In ruime pan spliterwten met 1 3/4 liter water, zout en peper aan de kook brengen. Ca. 45 min. zachtjes laten koken en afschuimen. Aardappel schillen en in blokjes snijden. Paprika's en prei schoonmaken en in reepjes snijden. Peper schoonmaken, zaadjes verwijderen en in dunne reepjes snijden. Aardappel aan erwten toevoegen en nog eens 30 min. laten koken. In droge koekenpan spekreepjes bruinbakken en uit pan nemen. In koekenpan olie verhitten. Paprika's, prei en helft van peper toevoegen. Knoflook erboven uitpersen en ca. 4 min. roerbakken. Spekjes met groenten aan soep toevoegen en doorroeren. Soep over vier borden verdelen en naar smaak met peper garneren. Lekker met roggebrood.
Pittige erwtensoep met spekreepjes
hoofdgerecht
null personen
580 kcal
85 min. bereiden
Aan de slag
In ruime pan spliterwten met 1 3/4 liter water, zout en peper aan de kook brengen. Ca. 45 min. zachtjes laten koken en afschuimen. Aardappel schillen en in blokjes snijden. Paprika's en prei schoonmaken en in reepjes snijden. Peper schoonmaken, zaadjes verwijderen en in dunne reepjes snijden. Aardappel aan erwten toevoegen en nog eens 30 min. laten koken. In droge koekenpan spekreepjes bruinbakken en uit pan nemen. In koekenpan olie verhitten. Paprika's, prei en helft van peper toevoegen. Knoflook erboven uitpersen en ca. 4 min. roerbakken. Spekjes met groenten aan soep toevoegen en doorroeren. Soep over vier borden verdelen en naar smaak met peper garneren. Lekker met roggebrood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
350 g spliterwten
1 kruimig kokende aardappel
2 rode paprika's
500 g prei
1 rode peper
1 duopak magere spekreepjes
2 teentjes knoflook
2 eetlepels zonnebloemolie