Erwtensoep met chorizo
bewaar
bewaar

Erwtensoep met chorizo

1 uur bereiden

11 ingrediënten

Aan de slag

Spliterwten in zeef wassen. In soeppan erwten met 2 liter koud water en zout aan de kook brengen. Schuim met schuimspaan eraf scheppen. Laurierblad toevoegen. Spliterwten op laag vuur 30 min. koken, regelmatig goed over bodem roeren. Bleekselderij lossnijden aan onderkant, uit hart gele selderijblaadjes van stengels plukken en deze fijnhakken. Blaadjes afgedekt in koelkast bewaren tot soep geserveerd wordt. Bleekselderij in kleine blokjes snijden. Bleekselderij, prei, wortel, aardappel, ui en spekreepjes aan erwtensoep toevoegen en soep nog 30 min. zachtjes laten koken. Zout en peper naar smaak toevoegen. Soep regelmatig goed doorroeren; wat water toevoegen aan dikke soep helpt om aanbranden te voorkomen. In koekenpan met antiaanbaklaag olie verhitten en chorizoblokjes al omscheppend krokant bakken. Chorizo op keukenpapier laten uitlekken. Soep in vier warme diepe borden scheppen. Chorizo en bleekselderijblaadjes over soep verdelen. Direct serveren.

algemeenServeren met soepstengels die omwikkeld zijn met dun gesneden plakken serranoham. Erwtensoep maak je meestal te veel, vries eventueel een gedeelte in porties in.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Erwtensoep met chorizo

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig