Rode kool met appeltjes en puree uit de oven
Maak van de klassieke combi rodekool met appel een hip vegagerecht met tofu.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Vet de ovenschaal in en verdeel de rode kool hierin. Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Verdeel de appels over de rode kool. Verhit de margarine in een koekenpan en bak de tofu 3 min. Verdeel de tofu over de appels. Bereid de puree met water volgens de gebruiksaanwijzing. Verdeel de aardappelpuree over de tofu.
Hak de walnoten grof en strooi ze over de puree. Bak de schotel 20 min. in het midden van de oven.
Puree maken
Instructievideo - 03:22 min.
Rode kool met appeltjes en puree uit de oven
Maak van de klassieke combi rodekool met appel een hip vegagerecht met tofu.
hoofdgerecht
null personen
600 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Vet de ovenschaal in en verdeel de rode kool hierin. Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Verdeel de appels over de rode kool. Verhit de margarine in een koekenpan en bak de tofu 3 min. Verdeel de tofu over de appels. Bereid de puree met water volgens de gebruiksaanwijzing. Verdeel de aardappelpuree over de tofu.
Hak de walnoten grof en strooi ze over de puree. Bak de schotel 20 min. in het midden van de oven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
520 g gekookte rodekool met appel
2 Elstar appels
3 el vloeibare margarine
180 g pittig gekruide tofu roerbakreepjes
2 zakjes mix voor aardappelpuree
100 g ongebrande walnoten
Dit heb je nodig
ovenschaal (inhoud ca. 1 1/2 liter)