Gehaktballetjes met shiitake
Aan de slag
Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Gehakt met 1 el ketjap, zout, peper, paneermeel en ei aanmaken en er kleine balletjes van kneden. In braadpan margarine verhitten en gehaktballetjes in 15 min. gaar en bruin bakken. Sperziebonen schoon-maken en in 10 min. beetgaar koken. Ui pellen en snipperen. Shiitakes schoonvegen. Laatste 5 min. van baktijd van gehaktballetjes ui toevoegen en 2 min. meebakken. Shiitakes toevoegen en 3 min. meebakken. Rest van ketjap en 100 ml water toevoegen en aanbaksels losroeren. Sperziebonen toevoegen en meewarmen. Gehaktmengsel met rijst serveren.
Gehaktballetjes met shiitake
hoofdgerecht
null personen
890 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Gehakt met 1 el ketjap, zout, peper, paneermeel en ei aanmaken en er kleine balletjes van kneden. In braadpan margarine verhitten en gehaktballetjes in 15 min. gaar en bruin bakken. Sperziebonen schoon-maken en in 10 min. beetgaar koken. Ui pellen en snipperen. Shiitakes schoonvegen. Laatste 5 min. van baktijd van gehaktballetjes ui toevoegen en 2 min. meebakken. Shiitakes toevoegen en 3 min. meebakken. Rest van ketjap en 100 ml water toevoegen en aanbaksels losroeren. Sperziebonen toevoegen en meewarmen. Gehaktmengsel met rijst serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g snelkookrijst
500 g rundergehakt
3 eetlepels ketjap
4 eetlepels paneermeel
1 ei
4 eetlepels vloeibare margarine
500 g sperziebonen
1 ui
1 doosje shii-takes