Romige bleekselderijgratin met ham
Aan de slag
Oven op 200 ºC voorverwarmen. Bleekselderij schoonmaken, wassen en in stukjes snijden. Groen apart houden. In pan bleekselderij 5 min. zachtjes koken. Ham in reepjes snijden. Knoflook boven room uitpersen. Helft van aardappelschijfjes over ingevette schaal verdelen en met zout en peper bestrooien. Helft van roommengsel erover schenken. Bleekselderij en ham erover verdelen en met tweede laag aardappel afdekken. Rest van room erover schenken, met kaas bestrooien. Schotel in midden van oven schuivenen in ca. 20 min. goudbruin bakken. Uit oven nemen en met selderijgroen bestrooien. Lekker met tomatensalade en vinaigrettedressing.
Romige bleekselderijgratin met ham
hoofdgerecht
null personen
485 kcal
30 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Oven op 200 ºC voorverwarmen. Bleekselderij schoonmaken, wassen en in stukjes snijden. Groen apart houden. In pan bleekselderij 5 min. zachtjes koken. Ham in reepjes snijden. Knoflook boven room uitpersen. Helft van aardappelschijfjes over ingevette schaal verdelen en met zout en peper bestrooien. Helft van roommengsel erover schenken. Bleekselderij en ham erover verdelen en met tweede laag aardappel afdekken. Rest van room erover schenken, met kaas bestrooien. Schotel in midden van oven schuivenen in ca. 20 min. goudbruin bakken. Uit oven nemen en met selderijgroen bestrooien. Lekker met tomatensalade en vinaigrettedressing.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 struiken bleekselderij
1 pakje schouderham
2 teentjes knoflook
1 flesje kookroom
1 duopak aardappelschijfjes
175 g gemalen belegen kaas
Dit heb je nodig
ovenschaal inhoud ca. 3 liter