Filodeegtaartjes met druivensalsa
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk de vellen filodeeg met boter en strooi amandelen en suiker over een helft. Vouw het vel dubbel, bestrijk de bovenkant met boter en vouw weer dubbel. Duw elk stuk deeg in een holte van de vorm. Bak het filodeeg in 15-20 minuten gaar. Rasp nu de schil van de sinaasappel er dun af. Pers een halve sinaasappel uit. Meng het sap in een kom met 1 eetlepel sinaasappelrasp en de gemberpoeder. Halveer de druiven en meng ze met het basilicum door het sap. Laat de salsa minstens 15 minuten staan. Klop de slagroom stijf met vanillesuiker en klopvast en spatel er de Griekse yoghurt en de rest van de geraspte sinaasappelschil door. Vul de filodeegbakjes met de sinaasappelroom en schep de druivensalsa erop.
Filodeegtaartjes met druivensalsa
nagerecht
null personen
360 kcal
40 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk de vellen filodeeg met boter en strooi amandelen en suiker over een helft. Vouw het vel dubbel, bestrijk de bovenkant met boter en vouw weer dubbel. Duw elk stuk deeg in een holte van de vorm. Bak het filodeeg in 15-20 minuten gaar. Rasp nu de schil van de sinaasappel er dun af. Pers een halve sinaasappel uit. Meng het sap in een kom met 1 eetlepel sinaasappelrasp en de gemberpoeder. Halveer de druiven en meng ze met het basilicum door het sap. Laat de salsa minstens 15 minuten staan. Klop de slagroom stijf met vanillesuiker en klopvast en spatel er de Griekse yoghurt en de rest van de geraspte sinaasappelschil door. Vul de filodeegbakjes met de sinaasappelroom en schep de druivensalsa erop.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 pak filobladerdeeg
100 g boter
1 zakje amandelschaafsel
100 g suiker
1 sinaasappel
1 theelepel gemberpoeder
500 g witte druiven
2 eetlepels verse basilicum
250 ml slagroom
2 zakjes vanillesuiker
1 zakje slagroomversteviger
150 g Griekse yoghurt
Dit heb je nodig
muffinvorm met grote holtes (5-7 cm), ingevet