Gegratineerde druiven
Aan de slag
Sinaasappel goed schoonboenen, schil raspen. Druiven van takjes plukken, wassen en met keukenpapier droogdeppen. Druiven over vier schaaltjes verdelen.
Ovengrill voorverwarmen. Slagroom met sinaasappelrasp, vanillesuiker en 1 eetlepel suiker stijf kloppen. Slagroom op druiven scheppen. Rest van suiker over slagroom strooien. Gerecht vlak onder grill in ca. 3 minuten gratineren. Schaaltjes op tafel zetten. Sinaasappellikeur in pannetje zachtjes verwarmen. Sinaasappellikeur aan tafel aansteken en brandend over gegratineerde druiven schenken (flamberen).
Flamberen
Instructievideo - 01:26 min.
Gegratineerde druiven
nagerecht
null personen
255 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Sinaasappel goed schoonboenen, schil raspen. Druiven van takjes plukken, wassen en met keukenpapier droogdeppen. Druiven over vier schaaltjes verdelen.
Ovengrill voorverwarmen. Slagroom met sinaasappelrasp, vanillesuiker en 1 eetlepel suiker stijf kloppen. Slagroom op druiven scheppen. Rest van suiker over slagroom strooien. Gerecht vlak onder grill in ca. 3 minuten gratineren. Schaaltjes op tafel zetten. Sinaasappellikeur in pannetje zachtjes verwarmen. Sinaasappellikeur aan tafel aansteken en brandend over gegratineerde druiven schenken (flamberen).
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 sinaasappel
500 g pitloze witte druiven
1 bekertje slagroom
1 zakje vanillesuiker
3 eetlepels kristalsuiker
4 eetlepels sinaasappellikeur
Dit heb je nodig
keukenpapier
kleine lage ovenschaaltjes