Slagroomijs met mango en rode peper
Aan de slag
Verwarm de ovengrill voor. Snijd de steelaanzet van de peper, snijd vervolgens de peper in flinterdunne ringetjes en verwijder de zaadjes. Schil de mango met een dunschiller en snijd het vruchtvlees in dunne plakken van de pit. Halveer de plakken. Roer in een kom de honing los met het sinaasappelsap en het kaneelpoeder. Schep de mango en peperringetjes erdoor. Verdeel het mengsel in een kleine lage ovenschaal en schuif deze 10 cm onder de hete grill. Laat de mango in 5-8 minuten goudbruin en zacht worden, schep regelmatig om. Let op dat de peperringetjes niet verbranden. Verdeel het ijs over vier schaaltjes en schep de mango met rode peper erover.
Slagroomijs met mango en rode peper
nagerecht
null personen
220 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de ovengrill voor. Snijd de steelaanzet van de peper, snijd vervolgens de peper in flinterdunne ringetjes en verwijder de zaadjes. Schil de mango met een dunschiller en snijd het vruchtvlees in dunne plakken van de pit. Halveer de plakken. Roer in een kom de honing los met het sinaasappelsap en het kaneelpoeder. Schep de mango en peperringetjes erdoor. Verdeel het mengsel in een kleine lage ovenschaal en schuif deze 10 cm onder de hete grill. Laat de mango in 5-8 minuten goudbruin en zacht worden, schep regelmatig om. Let op dat de peperringetjes niet verbranden. Verdeel het ijs over vier schaaltjes en schep de mango met rode peper erover.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rode peper
1 rijpe mango
2 eetlepels honing
1 eetlepel sinaasappelsap
1 theelepel kaneelpoeder
500 ml slagroomijs
Dit heb je nodig
lage ovenschaal