Spiesen met Catalaanse worstjes
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Kook de krielaardappeltjes in een pan met ruim kokend water en zout in 10 min. beetgaar. Giet af. Leg de braadworsten 5 min. in een pan met bijna kokend water en laat uitlekken. Snijd de paprika's in stukken van 2 x 2 cm. Rijg aan elke spies 1 krieltje, 1 stuk rode en gele paprika, een worstje, 1 stuk gele en rode paprika en 1 krieltje. Meng de knoflook in een kom met de olie, het paprikapoeder, de Provençaalse kruiden en peper naar smaak. Bestrijk de spiesen rondom met de knoflookolie, leg ze op het rooster en gril ze in 5-8 min. gaar. Keer regelmatig. Lekker met geroosterde cherry trostomaten. U kunt de spiesen een paar uur van te voren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Spiesen met Catalaanse worstjes
hoofdgerecht
null personen
515 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Kook de krielaardappeltjes in een pan met ruim kokend water en zout in 10 min. beetgaar. Giet af. Leg de braadworsten 5 min. in een pan met bijna kokend water en laat uitlekken. Snijd de paprika's in stukken van 2 x 2 cm. Rijg aan elke spies 1 krieltje, 1 stuk rode en gele paprika, een worstje, 1 stuk gele en rode paprika en 1 krieltje. Meng de knoflook in een kom met de olie, het paprikapoeder, de Provençaalse kruiden en peper naar smaak. Bestrijk de spiesen rondom met de knoflookolie, leg ze op het rooster en gril ze in 5-8 min. gaar. Keer regelmatig. Lekker met geroosterde cherry trostomaten. U kunt de spiesen een paar uur van te voren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 zak krielaardappeltjes in de schil
2 bakken Catalaanse braadworstjes
1 rode paprika
0 gele paprika
2 tenen knoflook
4 el olijfolie extra vierge
1 el paprikapoeder pikant
1 el Provençaalse kruiden
Dit heb je nodig
metalen spiesen, barbecue