Aardappelblokjes met Catalaanse worstjes
Aan de slag
Oven op 200 °C voorverwarmen. Knoflookteentjes (ongepeld) met pollepel fijn drukken. In koekenpan helft van olie verhitten en knoflook en spekblokjes 2 min. bakken. Dobbeltjes erdoor mengen en overscheppen in ovenschaal. Knoflook verwijderen, met zout en peper bestrooien en 15 min. in midden van oven bakken. In koekenpan (van spekblokjes) rest van olie verhitten en braadworstjes 15 min. bakken. Sperziebonen schoonmaken en in 8 min. beetgaar koken. Tomaten wassen en in stukjes snijden. Sperzieboontjes en tomaten mengen. Met worstjes en aardappeltjes serveren.
Aardappelblokjes met Catalaanse worstjes
hoofdgerecht
null personen
625 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Oven op 200 °C voorverwarmen. Knoflookteentjes (ongepeld) met pollepel fijn drukken. In koekenpan helft van olie verhitten en knoflook en spekblokjes 2 min. bakken. Dobbeltjes erdoor mengen en overscheppen in ovenschaal. Knoflook verwijderen, met zout en peper bestrooien en 15 min. in midden van oven bakken. In koekenpan (van spekblokjes) rest van olie verhitten en braadworstjes 15 min. bakken. Sperziebonen schoonmaken en in 8 min. beetgaar koken. Tomaten wassen en in stukjes snijden. Sperzieboontjes en tomaten mengen. Met worstjes en aardappeltjes serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 teentjes knoflook
4 eetlepels olijfolie
½ pak gerookte spekblokjes
2 zakken aardappeldobbeltjes
1 schaaltje Catalaanse braadworstjes
500 g sperziebonen
2 tomaten
Dit heb je nodig
ovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet