Meloengranita met wijn en citroen
Aan de slag
Breng 150 ml water met de basterdsuiker aan de kook en los de suiker al roerend op. Laat de suikersiroop afkoelen. Halveer ondertussen de meloen en schep de pitten eruit. Schep het vruchtvlees uit de schil en pureer het in de keukenmachine of met een staafmixer met de suikersiroop en wijn. Voeg citroensap naar smaak toe. Schenk het ijsmengsel in de diepvriesdoos en laat het ijs onafgedekt in de diepvries in circa 5 uur bevriezen. Maak het ijsmengsel elk halfuur met een vork los, zodat een grove structuur ontstaat. Schep de meloengranita in zes mooie glazen en serveer direct.
Meloengranita met wijn en citroen
nagerecht
null personen
145 kcal
15 min. bereiden
300 min. wachten
Aan de slag
Breng 150 ml water met de basterdsuiker aan de kook en los de suiker al roerend op. Laat de suikersiroop afkoelen. Halveer ondertussen de meloen en schep de pitten eruit. Schep het vruchtvlees uit de schil en pureer het in de keukenmachine of met een staafmixer met de suikersiroop en wijn. Voeg citroensap naar smaak toe. Schenk het ijsmengsel in de diepvriesdoos en laat het ijs onafgedekt in de diepvries in circa 5 uur bevriezen. Maak het ijsmengsel elk halfuur met een vork los, zodat een grove structuur ontstaat. Schep de meloengranita in zes mooie glazen en serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g witte basterdsuiker
500 g vruchtvlees van meloen
250 ml zoete witte wijn
½ citroen
Dit heb je nodig
grote diepvriesdoos, inhoud ca. 1 liter
staafmixer of keukenmachine