Romige witlof met mosselen
Aan de slag
Verhit olie in koekenban en bak aardappelschijfjes in ca. 12 minuten krokant, schep regelmatig om. Maak witlof schoon en halveer struikjes in lengte. Leg witlof met snijkant naar beneden in pan. Bestrooi met 1/2 theelepel zout en schenk wijn erover. Kook witlof afgedekt in 8 à 10 minuten gaat, keer halverwege. Laat mosselen uitlekken. Schep crème fraîche en mosselen door witlof en verwarm ca. 1 minuut mee. Schep op twee borden. Schep aardappelschijfjes ernaast en bestrooi met zout.
Romige witlof met mosselen
hoofdgerecht
null personen
605 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit olie in koekenban en bak aardappelschijfjes in ca. 12 minuten krokant, schep regelmatig om. Maak witlof schoon en halveer struikjes in lengte. Leg witlof met snijkant naar beneden in pan. Bestrooi met 1/2 theelepel zout en schenk wijn erover. Kook witlof afgedekt in 8 à 10 minuten gaat, keer halverwege. Laat mosselen uitlekken. Schep crème fraîche en mosselen door witlof en verwarm ca. 1 minuut mee. Schep op twee borden. Schep aardappelschijfjes ernaast en bestrooi met zout.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 el traditionele olijfolie
1 zak aardappelschijfjes
4 struiken witlof
50 ml droge witte wijn
1 potje verse mosselen
4 el crème fraîche