Fish & chips
Aan de slag
In frituurpan olie verhitten tot 150 ºC. Aardappeltjes wassen, halveren, grote in vieren snijden. Aardappeltjes droog deppen met keukenpapier. Aardappeltjes in 3 porties in ca. 4 minuten gaar frituren. In vergiet op keukenpapier laten uitlekken. Kabeljauwfilet in grove stukken snijden. Stukken vis droog deppen met keukenpapier en bestrooien met zout en peper. In steelpan boter smelten. Boven twee kommen eieren splitsen. Eiwitten stijf kloppen. Gesmolten boter, eierdooiers, bloem en mineraalwater tot beslag roeren. Royaal op smaak brengen met zout en peper. Stijfgeklopte eiwitten door beslag spatelen.
Frituurolie verhitten tot 190 ºC. Stukken vis door beslag halen zodat alle kanten bedekt zijn. Vis (zonder frituurmandje) in 3 porties in ca. 4 minuten gaar en goudbruin bakken. Vis met schuimspaan uit pan halen en laten uitlekken op keukenpapier. Aardappeltjes in 3 porties (in mandje) in ca. 1 minuut knapperig bruin frituren. Laten uitlekken op keukenpapier in vergiet. Vis en aardappeltjes over vier borden verdelen en bestrooien met zout. Serveren met ijsbergsla.
Fish & chips
hoofdgerecht
null personen
730 kcal
55 min. bereiden
Aan de slag
In frituurpan olie verhitten tot 150 ºC. Aardappeltjes wassen, halveren, grote in vieren snijden. Aardappeltjes droog deppen met keukenpapier. Aardappeltjes in 3 porties in ca. 4 minuten gaar frituren. In vergiet op keukenpapier laten uitlekken. Kabeljauwfilet in grove stukken snijden. Stukken vis droog deppen met keukenpapier en bestrooien met zout en peper. In steelpan boter smelten. Boven twee kommen eieren splitsen. Eiwitten stijf kloppen. Gesmolten boter, eierdooiers, bloem en mineraalwater tot beslag roeren. Royaal op smaak brengen met zout en peper. Stijfgeklopte eiwitten door beslag spatelen.
Frituurolie verhitten tot 190 ºC. Stukken vis door beslag halen zodat alle kanten bedekt zijn. Vis (zonder frituurmandje) in 3 porties in ca. 4 minuten gaar en goudbruin bakken. Vis met schuimspaan uit pan halen en laten uitlekken op keukenpapier. Aardappeltjes in 3 porties (in mandje) in ca. 1 minuut knapperig bruin frituren. Laten uitlekken op keukenpapier in vergiet. Vis en aardappeltjes over vier borden verdelen en bestrooien met zout. Serveren met ijsbergsla.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 zakjes verse krieltjes in de schil
600 g kabeljauwfilet
0 zout
0 peper
15 g boter of margarine
2 eieren
100 g bloem
125 ml koolzuurhoudend mineraalwater
0 frituurvet of olie
Dit heb je nodig
keukenpapier