Spinazierollen met 3 soorten kaas
Verse lasagnebladen kun je ook rollen en vullen met spinazie bijvoorbeeld. Lekker met tomatensalade.
Aan de slag
Snipper de ui. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de ui goudbruin. Voeg de spinazie in gedeelten toe en laat de blaadjes al omscheppend in 4-5 min. slinken. Laat de spinazie in een vergiet uitlekken en druk het vocht eruit. Verbrokkel de blauwaderkaas en snijd de munt in grove repen. Meng de spinazie in een kom met de munt en de blauwaderkaas en breng op smaak met peper.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal in. Spreid de lasagnevellen uit en bestrijk ze met roomkaas. Verdeel de spinazie erover, rol de vellen op en leg ze naast elkaar in de ovenschaal. Bestrooi de rolletjes met de kaas en de pijnboompitten en bak ze in het midden van de oven in 20 min. goudbruin en gaar.
Wilde spinazie
Instructievideo - 04:37 min.
Spinazierollen met 3 soorten kaas
Verse lasagnebladen kun je ook rollen en vullen met spinazie bijvoorbeeld. Lekker met tomatensalade.
hoofdgerecht
null personen
500 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Snipper de ui. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de ui goudbruin. Voeg de spinazie in gedeelten toe en laat de blaadjes al omscheppend in 4-5 min. slinken. Laat de spinazie in een vergiet uitlekken en druk het vocht eruit. Verbrokkel de blauwaderkaas en snijd de munt in grove repen. Meng de spinazie in een kom met de munt en de blauwaderkaas en breng op smaak met peper.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal in. Spreid de lasagnevellen uit en bestrijk ze met roomkaas. Verdeel de spinazie erover, rol de vellen op en leg ze naast elkaar in de ovenschaal. Bestrooi de rolletjes met de kaas en de pijnboompitten en bak ze in het midden van de oven in 20 min. goudbruin en gaar.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
4 el traditionele olijfolie
600 g verse spinazie
50 g Danablu blauwaderkaas 50+
15 g verse munt
250 g verse lasagnebladen
150 g roomkaas light
50 g geraspte pittige kaas 30+
50 g pijnboompitten
Dit heb je nodig
lage ovenschaal