Spinaziesalade met appel en camembert
Aan de slag
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd elke appel in 12 partjes. Breng de partjes met het appelsap aan de kook, draai het vuur laag en houd het sap nog 5 minuten tegen de kook aan. Schep de partjes dan met een schuimspaan op een bord. Kook het sap op hoog vuur in 10 minuten in tot er nog 2-3 eetlepels over zijn. Laat iets afkoelen. Klop in een grote kom het ingekookte sap met de azijn, walnootolie, mosterd en knoflook tot een dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de spinazie en appelpartjes luchtig door de dressing. Snijd de camembert in dunne puntjes. Verdeel de salade over vier diepe borden en leg de puntjes camembert ertussen. Lekker met knapperige broodjes.
Spinaziesalade met appel en camembert
hoofdgerecht
null personen
350 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd elke appel in 12 partjes. Breng de partjes met het appelsap aan de kook, draai het vuur laag en houd het sap nog 5 minuten tegen de kook aan. Schep de partjes dan met een schuimspaan op een bord. Kook het sap op hoog vuur in 10 minuten in tot er nog 2-3 eetlepels over zijn. Laat iets afkoelen. Klop in een grote kom het ingekookte sap met de azijn, walnootolie, mosterd en knoflook tot een dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de spinazie en appelpartjes luchtig door de dressing. Snijd de camembert in dunne puntjes. Verdeel de salade over vier diepe borden en leg de puntjes camembert ertussen. Lekker met knapperige broodjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 appels
100 ml appelsap
4 eetlepels walnootolie
300 g verse spinazie
250 g camembert
1 eetlepel (cider)azijn
1 eetlepel scherpe mosterd
1 teentje knoflook