Gestoofde little gem met hazelnoten
bewaar
bewaar

Gestoofde little gem met hazelnoten

15 min. bereiden

5 ingrediënten

Aan de slag

Hak de hazelnoten grof met een groot mes en rooster ze enkele minuten in een koekenpan zonder boter of olie, tot de stukjes noot goudbruin kleuren. Doe de hazelnoten over op een bord, zodat ze in de warme pan niet alsnog verbranden. Halveer de slakropjes in de lengte, verwijder eventueel lelijke blaadjes. Smelt de boter in een hapjespan en leg de kropjes er met de snijkant naar beneden in. Bak ze 2 minuten, keer de kropjes om en strooi de geraspte sinaasappelschil erover. Maal er wat peper boven en strooi ook wat zout over de sla. Schenk het sinaasappelsap erbij. Leg een deksel op de pan en stoof de slakropjes in ca. 10 minuten zachtjes gaar. Strooi de hazelnoten over de gaargestoofde kropjes little gem. Lekker bij gebakken varkensfiletlapjes of karbonades en puree.

algemeenMaak dit gerecht voor 4 of meer personen in een braadslede en schuif deze na het keren van de kropjes in een voorverwarmde oven van 200 °C.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gestoofde little gem met hazelnoten

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig