Winterse rode kool met worst en jus
Aan de slag
Kool schoonmaken en in stukjes snijden. Aardappels schillen, wassen en in water met beetje zout in 20 min. gaarkoken. Kool in weinig kokend water met zout, suiker en kruidnagels 20 min. koken. In braadpan 4 el margarine verwarmen en worst in 15 min. gaar en bruin bakken. Appels schillen, klokhuis verwijderen en in stukjes snijden. Appel laatste 10 min. met kool meekoken. Rest van margarine door kool roeren. Kool met zout en peper op smaak brengen. Schenkjus verwarmen volgens aanwijzing op verpakking. Aardappels met groenten, worst en jus serveren.
Winterse rode kool met worst en jus
hoofdgerecht
null personen
705 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kool schoonmaken en in stukjes snijden. Aardappels schillen, wassen en in water met beetje zout in 20 min. gaarkoken. Kool in weinig kokend water met zout, suiker en kruidnagels 20 min. koken. In braadpan 4 el margarine verwarmen en worst in 15 min. gaar en bruin bakken. Appels schillen, klokhuis verwijderen en in stukjes snijden. Appel laatste 10 min. met kool meekoken. Rest van margarine door kool roeren. Kool met zout en peper op smaak brengen. Schenkjus verwarmen volgens aanwijzing op verpakking. Aardappels met groenten, worst en jus serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rode kool
800 g aardappels
40 g suiker
2 kruidnagels
6 eetlepels vloeibare margarine
2 schaaltjes runderbraadworsten
2 grote zure appels
1 cup schenkjus