Gehakt-groentecurry
Heerlijke aromatische gehaktballetjes gestoofd in bouillon en toch in 25 minuutjes klaar. Lekker met couscous.
Aan de slag
Snijd de bloemkool en broccoli in roosjes. Snipper de ui grof. Schil de aardappelen en snijd in blokjes.
Kneed in een kom het ei, paneermeel en de helft van de Tikka-pasta door het gehakt. Verdeel het gehakt in 12 porties (3 porties per persoon) en vorm met vochtige handen tot ballen.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de gehaktballen in 5 min. rondom bruin. Leg de uien, bloemkoolroosjes, broccoliroosjes, aardappelblokjes en de rest van Tikka-pasta rond de gehaktballen in de pan en bak 2 min. mee. Schenk de bouillon erbij en laat de gehaktballen met de groenten afgedekt in nog 10 min. zachtjes gaarstoven. Schep af en toe om.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Gehakt-groentecurry
Heerlijke aromatische gehaktballetjes gestoofd in bouillon en toch in 25 minuutjes klaar. Lekker met couscous.
hoofdgerecht
null personen
545 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de bloemkool en broccoli in roosjes. Snipper de ui grof. Schil de aardappelen en snijd in blokjes.
Kneed in een kom het ei, paneermeel en de helft van de Tikka-pasta door het gehakt. Verdeel het gehakt in 12 porties (3 porties per persoon) en vorm met vochtige handen tot ballen.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de gehaktballen in 5 min. rondom bruin. Leg de uien, bloemkoolroosjes, broccoliroosjes, aardappelblokjes en de rest van Tikka-pasta rond de gehaktballen in de pan en bak 2 min. mee. Schenk de bouillon erbij en laat de gehaktballen met de groenten afgedekt in nog 10 min. zachtjes gaarstoven. Schep af en toe om.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
350 g bloemkool
300 g broccoli
1 ui
250 g vastkokende aardappelen
1 middelgroot ei
3 el paneermeel
80 g Tikka Massala currypasta
500 g rundergehakt
2 el traditionele olijfolie
250 ml rundvleesbouillon van tablet