Romige tagliatelle met spekjes
Klein en groot smullen van dit heerlijke pastagerecht met lekker veel kruiden.
Aan de slag
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak hierin de baconreepjes bruin en knapperig.
Splits intussen de eieren en klop de eierdooiers los met de slagroom de helft van de geraspte kaas. Snijd de roomboter in stukjes en de peterselie fijn.
Giet de tagliatelle af. Draai het vuur uit onder de bacon en roer het roommengsel erdoor. Doe nu de warme tagliatelle erbij en schep voorzichtig om, zodat het roommengsel rond alle slierten stolt. Roer vervolgens de klontjes boter erdoor.
Bestrooi het gerecht met de peterselie en de rest van de kaas. Breng het geheel op smaak met grof gemalen peper en zeezout.
Romige tagliatelle met spekjes
Klein en groot smullen van dit heerlijke pastagerecht met lekker veel kruiden.
hoofdgerecht
null personen
890 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak hierin de baconreepjes bruin en knapperig.
Splits intussen de eieren en klop de eierdooiers los met de slagroom de helft van de geraspte kaas. Snijd de roomboter in stukjes en de peterselie fijn.
Giet de tagliatelle af. Draai het vuur uit onder de bacon en roer het roommengsel erdoor. Doe nu de warme tagliatelle erbij en schep voorzichtig om, zodat het roommengsel rond alle slierten stolt. Roer vervolgens de klontjes boter erdoor.
Bestrooi het gerecht met de peterselie en de rest van de kaas. Breng het geheel op smaak met grof gemalen peper en zeezout.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g verse tagliatelle
2 el traditionele olijfolie
300 g bakbacon
5 middelgrote eieren
125 ml verse slagroom
50 g geraspte pittige kaas
25 g ongezouten roomboter
15 g verse peterselie