Karnemelkmousse met karamelsaus
bewaar
bewaar

Karnemelkmousse met karamelsaus

35 min. bereiden / 2 uur wachten

6 ingrediënten

Aan de slag

Gelatine in ruim koud water weken. Helft van limoensap verwarmen. Gelatine uitknijpen en van vuur af al roerend in warm limoensap oplossen. Rest van limoensap erdoor roeren en geheel (in grotere bak met koud water) laten afkoelen. Van slagroom 600 ml met poedersuiker bijna stijf kloppen.

Karnemelk door bijna stijfgeslagen room roeren. Bijna afgekoeld en nog net niet opgestijfd limoensap door slagroom-karnemelkmengsel roeren. Karnemelkmousse over acht (wijn)glazen verdelen en minstens 2 uur in koelkast laten opstijven.

In koekenpan met dikke bodem basterdsuiker zonder te roeren op laag vuur laten smelten, tot suiker mooie bruine kleur heeft (laat suiker niet te donker worden). Rest van slagroom verwarmen. Pan van vuur nemen en warme slagroom door karamel roeren. Als karamel hard wordt, deze op laag vuur al roerend opnieuw oplossen. Karamelsaus laten afkoelen.

Karamelsaus zachtjes tot lauwwarm verwarmen, goed doorroeren. Saus voorzichtig op karnemelkmousse schenken en direct serveren.

algemeenSlim feestmenu voor 8 personen: Zalmtartaar met rucolaolie & Lamsrack met spinazie-pijnboompittenkorst & Karnemelkmousse met karamelsaus.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Karnemelkmousse met karamelsaus

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig