Bladerdeeghapje met geitenkaas
Een boost voor de borrel, deze hapjes van bladerdeeg, artisjok en rode pesto.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Laat heet bladerdeeg ontdooien.
Meng in een kom de geitenkaas met een vork door de pesto. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hierop de helft van de bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de deeg. Besmeer de plakjes met het geitenkaasmengsel en dek ze af met de resterende bladerdeegplakjes.
Snijd de artisjokharten in vieren. Snijd het gevulde bladerdeeg in vieren en druk in elk driehoekje een kwart gemarineerde artisjokhart. Bak de hapjes in de oven in 20-25 min. bruin. Serveer de hapjes lauwwarm en garneer met een blaadje basilicum.
Pesto maken
Instructievideo - 04:35 min.
Bladerdeeghapje met geitenkaas
Een boost voor de borrel, deze hapjes van bladerdeeg, artisjok en rode pesto.
null porties
320 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Laat heet bladerdeeg ontdooien.
Meng in een kom de geitenkaas met een vork door de pesto. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hierop de helft van de bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de deeg. Besmeer de plakjes met het geitenkaasmengsel en dek ze af met de resterende bladerdeegplakjes.
Snijd de artisjokharten in vieren. Snijd het gevulde bladerdeeg in vieren en druk in elk driehoekje een kwart gemarineerde artisjokhart. Bak de hapjes in de oven in 20-25 min. bruin. Serveer de hapjes lauwwarm en garneer met een blaadje basilicum.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 plakjes diepvries bladerdeeg
150 g Bettine Blanc geitenkaas 50+
3 el verse rode pesto
190 g gemarineerde artisjokharten
6 blaadjes verse basilicum
Dit heb je nodig
bakpapier