Taaitaai
Sinterklaas kapoentje, gooi vooral deze taaitaai in mijn schoentje!
Aan de slag
Meng in een kom de honing met de helft van de eieren. Zeef de bloem. Schep in een andere kom de gezeefde bloem, kaneel, kardemom, nootmuskaat, kruidnagel, het bakpoeder en het zout om. Schep het bloemmengsel met een houten lepel door het honingmengsel. Roer tot een samenhangend geheel ontstaat. Bestuif je handen met bloem en kneed tot een deegbal. Verpak het deeg in vershoudfolie laat 1 uur in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot 1 cm dik. Steek met de vormpjes figuurtjes uit de taaitaai en leg de figuurtjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop de rest van de eieren los en bestrijk het deeg ermee. Strooi de suiker erover en druk licht aan. Bak de taaitaai in het midden van de oven in 10-15 min. bruin en gaar. Laat afkoelen op het rooster.
Taaitaai
Sinterklaas kapoentje, gooi vooral deze taaitaai in mijn schoentje!
nagerecht
null porties
105 kcal
25 min. bereiden
60 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Meng in een kom de honing met de helft van de eieren. Zeef de bloem. Schep in een andere kom de gezeefde bloem, kaneel, kardemom, nootmuskaat, kruidnagel, het bakpoeder en het zout om. Schep het bloemmengsel met een houten lepel door het honingmengsel. Roer tot een samenhangend geheel ontstaat. Bestuif je handen met bloem en kneed tot een deegbal. Verpak het deeg in vershoudfolie laat 1 uur in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot 1 cm dik. Steek met de vormpjes figuurtjes uit de taaitaai en leg de figuurtjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop de rest van de eieren los en bestrijk het deeg ermee. Strooi de suiker erover en druk licht aan. Bak de taaitaai in het midden van de oven in 10-15 min. bruin en gaar. Laat afkoelen op het rooster.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g bloemenhoning
2 middelgrote scharreleieren
350 g tarwebloem
1 el gemalen kaneel
1 tl gemalen kardemom
1 tl gemalen nootmuskaat
1 tl gemalen kruidnagel
1 tl bakpoeder
1 mespunt zout
3 el bruine kandijsuiker
Dit heb je nodig
vershoudfolie
uitsteekvormpjes (Ø 5-7 cm)
bakpapier