Pompoenschotel met geitenkaas
Komijn, cayennepeper en kaneel geven deze stoofschotel met pompoen een Noord-Afrikaanse smaak.
Aan de slag
Schil de pompoen, verwijder de pitten en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de courgette in grove stukken. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Fruit in een pan met dikke bodem de ui en knoflook 1 min. in olie.
Laat de kikkererwten uitlekken. Voeg de pompoen, courgette, kikkererwten, tomatenblokjes, komijn, cayennepeper en kaneelstokje toe.
Schep het geheel goed om. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat het gerecht met deksel op de pan zacht stoven tot de pompoen zacht is; schep af en toe om. Schep het gerecht in een schaal. Verbrokkel de geitenkaas en strooi over het gerecht.
Pompoen schillen en snijden
Instructievideo - 01:05 min.
Pompoenschotel met geitenkaas
Komijn, cayennepeper en kaneel geven deze stoofschotel met pompoen een Noord-Afrikaanse smaak.
hoofdgerecht
null personen
410 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Schil de pompoen, verwijder de pitten en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de courgette in grove stukken. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Fruit in een pan met dikke bodem de ui en knoflook 1 min. in olie.
Laat de kikkererwten uitlekken. Voeg de pompoen, courgette, kikkererwten, tomatenblokjes, komijn, cayennepeper en kaneelstokje toe.
Schep het geheel goed om. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat het gerecht met deksel op de pan zacht stoven tot de pompoen zacht is; schep af en toe om. Schep het gerecht in een schaal. Verbrokkel de geitenkaas en strooi over het gerecht.
dieettip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 verse pompoen
1 courgette
2 tenen knoflook
1 ui
2 el traditionele olijfolie
800 g kikkererwten in blik
400 g tomatenblokjes
2 tl gemalen komijn
1 mespunt cayennepeper
2 kaneelstokjes
150 g zachte geitenkaas