Salade van gemarineerde bieten en avocado
Aan de slag
Bieten voorzichtig schillen en in kleine blokjes snijden. In kom azijn, sherry, olie en tijm met zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Blokjes biet en ui erdoor scheppen en smaken 30 min. laten intrekken; regelmatig omscheppen. In droge koekenpan pecannoten in 2-3 min. knapperig roosteren. Citroenpeper en zout naar smaak erdoor scheppen. Noten overdoen in kommetje. Sla wassen en droogmaken, bladeren in brede repen snijden. Avocado halveren, pit verwijderen en vruchten schillen. Helften vlak voor serveren in lengte in plakjes snijden. Sla over vier diepe borden verdelen. Bieten in midden op sla scheppen, avocado eromheen leggen en pecannoten erover strooien. Lekker met Boulognestokbrood.
Salade van gemarineerde bieten en avocado
null personen
370 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Bieten voorzichtig schillen en in kleine blokjes snijden. In kom azijn, sherry, olie en tijm met zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Blokjes biet en ui erdoor scheppen en smaken 30 min. laten intrekken; regelmatig omscheppen. In droge koekenpan pecannoten in 2-3 min. knapperig roosteren. Citroenpeper en zout naar smaak erdoor scheppen. Noten overdoen in kommetje. Sla wassen en droogmaken, bladeren in brede repen snijden. Avocado halveren, pit verwijderen en vruchten schillen. Helften vlak voor serveren in lengte in plakjes snijden. Sla over vier diepe borden verdelen. Bieten in midden op sla scheppen, avocado eromheen leggen en pecannoten erover strooien. Lekker met Boulognestokbrood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 bak gekookte bieten
1 eetlepel witte-wijnazijn
2 eetlepels medium dry sherry
4 eetlepels walnootolie
1 theelepel gedroogde tijm
1 rode ui
1 bakje pecannoten
0 versgemalen citroenpeper
½ krop Romaine sla
1 avocado