Romige vanillevla met pruimencompote
Aan de slag
In pan pruimen met sinaasappelsap, thee en gemberpoeder aan de kook brengen en 10-15 min. zacht laten sudderen tot meeste vocht is opgenomen. Laten afkoelen. In pan met dikke bodem melk met room en vanillestokje op zacht vuur tegen de kook aan brengen en 10 min. heel zacht laten trekken. Vanillestokje uit melk nemen en met mes zwarte zaadjes eruit schrapen. Zaadjes weer door melk roeren. In kom eidooiers, suiker en maizena met handmixer of garde in 5-6 min. tot crèmekleurige en romige massa kloppen. Kom in pan boven net niet kokend water hangen en al kloppend met mixer scheutje voor scheutje melkmengsel toevoegen. Blijven kloppen tot dikke, gebonden vla ontstaat. Vla laten afkoelen, regelmatig doorroeren. Vla en pruimencompote in aparte schalen serveren.
Romige vanillevla met pruimencompote
nagerecht
null personen
590 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
In pan pruimen met sinaasappelsap, thee en gemberpoeder aan de kook brengen en 10-15 min. zacht laten sudderen tot meeste vocht is opgenomen. Laten afkoelen. In pan met dikke bodem melk met room en vanillestokje op zacht vuur tegen de kook aan brengen en 10 min. heel zacht laten trekken. Vanillestokje uit melk nemen en met mes zwarte zaadjes eruit schrapen. Zaadjes weer door melk roeren. In kom eidooiers, suiker en maizena met handmixer of garde in 5-6 min. tot crèmekleurige en romige massa kloppen. Kom in pan boven net niet kokend water hangen en al kloppend met mixer scheutje voor scheutje melkmengsel toevoegen. Blijven kloppen tot dikke, gebonden vla ontstaat. Vla laten afkoelen, regelmatig doorroeren. Vla en pruimencompote in aparte schalen serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g gewelde pruimen zonder pit
100 ml (versgeperst) sinaasappelsap
250 ml versgezette Earl Grey-thee
1 tl gemberpoeder
250 ml volle melk
250 ml slagroom
1 vanillestokje
6 eieren
75 g suiker
2 tl maizena
Dit heb je nodig
handmixer